HHC-P a HHC: Aký je rozdiel?

HHC-P predstavuje štrukturálny analog HHC s názvom hexahydrocannabinol-para. Aj keď názvy môžu znieť naozaj dosť krkolomne, za všetkým sa zväčša skrývajú látky prítomné v rastlinách konope, tzv. kanabinoidy s povestnými účinkami. Kým bežne používané a známe CBD sa vyrába priamo z rastliniek, pri HHC sa musí pristupovať skôr k syntetickej výrobe v laboratóriách.

HHC-P a jeho účinok

Už účinky HHC (hexahydrokanabinolu) sa považujú za psychoaktívne, aj keď látka nie je v súčasnosti ilegálna ako THC, ktoré je hlavnou psychoaktívnou látkou konope. Kým HHC je priamo derivátom THC, HHC-P nemá s THC priamu príbuznosť, má však vo svojom chemickom vzorci s THC spoločnú časť - „uhlíkový chvostík“. Už to prezrádza, že účinok bude zrejme dosť silný.

HHC-P je hydrogénovou formou HHC a odporúča sa len pokročilým používateľom. Má podľa mnohých veľmi silný účinok, výrazne väčší než HHC. Samotné HHC, ale aj HHC-P sú stále predmetom výskumu. Už prvotné štúdie ukázali možné uplatnenie týchto kanabinoidov ako účinného analgetika na tlmenie bolestí. Skúma sa aj ich vplyv v psychosomatickej oblasti – na spánok, úzkosti, depresie a podobne, kde by v budúcnosti mohlo HHC nájsť až liečebné uplatnenie. Pokiaľ vás o téme – účinky HHC – zaujíma viac, prečítajte si jeden z našich predošlých článkov TU.

V akej forme si môžete HHC-P zaobstarať?

HHC-P sa zvykne nazývať aj „kráľom kanabinoidov“, zrejme pre svoje výrazné účinky, ktoré preukazuje. Preto buďte s týmito produktmi nanajvýš opatrní a zodpovední. To, že je extraktu vo výrobkoch málo je nutné pre bezpečné používanie. Mnohí hovoria, že je až niekoľkonásobne silnejšie ako bežné HHC. Stretnúť sa môžete s HHC-P perami a podmi, HHC-P hašišomHHC-P kvetmi.

Pokiaľ si však nie ste istý, či ste na HHC-P pripravený, vyberte si produkty z bežnej rady, kde nájdete okrem už spomenutých aj HHC olej alebo HHC cukrovinky.

Používáme ověření věku Adulto